Kvartærgeologiske forhold ved Hirtshals Havn. Den geologiske og geomorfologiske opbygning af området ved Hirtshals udarbejdet i forbindelse med planer om udvidelse af havneanlægget mod øst

Stig A. Schack Pedersen, Henrik Jønsson Granat

  Research output: Book/ReportReport (publicly available)

  Abstract

  I forbindelse med planer om udvidelse af Hirtshals Havn mod øst har Rambøll Danmark A/S fået ansvaret for at udfærdige en VVM redegørelse og materiale til myndighedshåndtering af havneudvidelsesplanerne. Til brug for dette arbejde har Rambøll Danmark A/S anmodet GEUS om at udfærdige en rapport vedrørende de geologiske og geomorfologiske forhold omkring Hirtshals med speciel reference til de naturfredede arealer langs strandene og istidens vandreblokke, som her findes bevaret i havstokken.

  Denne rapport sammenfatter de kvartærgeologiske forhold ved Hirtshals med beskrivelse af den dynamiske udvikling fra sidste del af sidste istid til den recente erosion og aflejring af strandvolde og klitter. Specielt vil de residuale sten og blokke på stranden blive belyst i forhold til den fredning, som er pålagt strandområdet. Der er endvidere stillet fordringer om at foretage en komparativ vurdering af naturforholdene ved Hirtshals sammenlignet med Vestkysten som helhed og i forhold til danske og nordeuropæiske forekomster i al almindelighed. I vurderingen er der tilføjet bemærkninger om sikring af geologiske værdier både med hensyn til bevaring og med hensyn til naturlig udslettelse eller begravelse.
  Original languageDanish
  Place of PublicationKøbenhavn
  PublisherGEUS
  Commissioning bodyRambøll Danmark A/S
  Number of pages17
  Volume2012
  DOIs
  Publication statusPublished - 20 Nov 2012

  Publication series

  SeriesDanmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse Rapport
  Number90
  Volume2012

  Keywords

  • Denmark

  Programme Area

  • Programme Area 2: Water Resources

  Cite this