GeoScience – en inspirationsbog til fagene geovidenskab og naturgeografi i gymnasiet

Carsten Broder Hansen (Editor), Henning Sørensen, Hans Thybo, Lars Nielsen, Trine Dahl-Jensen, Tine Birgitte Larsen, Paul Martin Holm, Lotte Melchior Larsen, Henning Haack, Nanna Noe-Nygaard, Kjeld Rasmussen, Rasmus Fensholt, Silvia Huber, Stefan Anderberg, Christian Wichmann Matthiessen, Erik Nygaard, Torben Obel Sonnenborg, Michael Houmark-Nielsen, Johannes Krüger, Kurt Henrik KjærTroels Aagaard, Høgni Kalsø Hansen, Lars Winther, Marit-Solveig Seidenkrantz

Research output: Book/ReportBookCommunication

Abstract

GeoScience er en fællesudgivelse fra Københavns Universitet, GEUS og Aarhus Universitet, der alle er parter i Geocenter Danmark. Bogen er en inspirationsbog til fagene geovidenskab og naturgeografi i gymnasiet, og den er skrevet af forskere tilknyttet de tre institutioner. Flere af kapitlerne er opdateringer af tekster, der tidligere har været bragt i bladene ”Geoviden” og ”Geologisk Nyt”, og herfra kan der hentes masser af materiale til at supplere GeoScience i undervisningssammenhæng.

Kapitlerne kan læses uafhængigt af hinanden, og de giver en introduktion til centrale temaer inden for geologi, naturgeografi , kulturgeografi og biologi både i Danmark og i resten af verden. GeoScience kan også bruges som oplæg til diskussion af vigtige emner som for eksempel vores beredskab i forhold til naturkatastrofer, forvaltning af naturressourcer samt menneskets ansvar i forhold til klimaforandringer, også i det langsigtede perspektiv.

GeoScience udleveres gratis som klassesæt til danske gymnasier. De tre udgivende institutioner har omfattende tilbud om klassebesøg, studiepraktik og meget mere.
Original languageDanish
PublisherGEUS
Number of pages132
ISBN (Print)978-87-995905-1-3
DOIs
Publication statusPublished - Apr 2013

Programme Area

  • Programme Area 1: Data

Cite this