Efterforskning og kortlægning af resterende sandressourcer i bygherreområde 562-AD Ferring, Nordsøen for Kystdirektoratet

Niels Nørgaard-Pedersen, Luna H. Winther, Lars G. Rödel

Research output: Book/ReportReport (publicly available)

Abstract

For at sikre forsyningssikkerheden af sand til kystfodringen har Kystdirektoratet (KDI) flere bygherretilladelser til råstofindvinding af sand på havet. WSP/GEUS har for KDI fået til opgave at udføre en marin geofysisk kortlægning efterfulgt af miljøundersøgelser i de eksisterende bygherreområder på strækningen mellem Nymindegab og Lodbjerg i Nordsøen. Områderne omfatter 578-AA Husby Klit, 562-AD Ferring, 562-PA Thyborøn, og 562-AE Thyborøn samt en 500 m omgivende påvirkningszone omkring områderne. Nærværende rapport omhandler ressourcekortlægning og miljøundersøgelser af 562-AD Ferring.

Der er foretaget fulddækkende geofysisk kortlægning med side scan sonar, multibeam og Innomar sedimentekkolod. Substrattypekortlægning er understøttet af ROV videodyk på udvalgte positioner. Herudover er der inddraget enkelte arkiv seismiske data fra GEUS’ Marta database. GEUS har stået for den geofysiske kortlægning, mens WSP har udført ROV verifikationer.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherGEUS
Commissioning bodyKystdirektoratet
Number of pages36
Volume2021
DOIs
Publication statusPublished - 28 Feb 2023

Publication series

SeriesDanmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse Rapport
Number24
Volume2021

Keywords

  • Denmark

Programme Area

  • Programme Area 4: Mineral Resources

Cite this