Dataoversigt og behov for nye data, Nordsøen. Bedre geologiske data til havvindudbygning, Energistyrelsen

Research output: Book/ReportReport (publicly available)

Abstract

GEUS skal for Energistyrelsen gennemføre en geologisk screening af det danske havområde og egnetheden i forhold til opførelse af havvindmølleparker. Formålet med denne rapport er at etablere et overblik over dækningsgrad og kvalitet af eksisterende seismiske data i Nordsøen med henblik på at vurdere/dokumentere, hvor indsamling af nye data er nødvendig for at etablere et bedre datagrundlag til kommende udbygning af havvind.

Det overordnede mål for den geologiske screening er, indenfor det danske havareal, at etablere en helhedsforståelse af de overfladenære geologiske forhold under havbunden, som skal/kan bruges af beslutningstagere til at vurdere, om et givet område geologisk set er egnet til etablering af havvind/energiøer etc. En beskrivelse af de geologiske forhold under havbunden er afgørende for at kunne vurdere 1) om et havområde er egnet til opstilling af havvindmøller/energiøer, 2) omkostninger ved etablering i et givent område.

Projektet er inddelt i to delprojekter, hvor det ene dækker indre danske farvande og Østersøen og det andet dækker Nordsøen. Rapporten her beskæftiger sig udelukkende med Nordsøen.
Original languageDanish
Place of PublicationKøbenhavn
PublisherGEUS
Commissioning bodyDanish Energy Agency
Number of pages22
Volume2023
DOIs
Publication statusPublished - 3 May 2023

Publication series

SeriesDanmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse Rapport
Number14
Volume2023

Keywords

  • Denmark

Programme Area

  • Programme Area 2: Water Resources

Cite this