Usikkerheder i indvindings- og grundvandsdannende oplande (Delprojekt 3 om oplande)

Hans Jørgen Henriksen, Claus Holst Iversen, Thomas Wernberg

Publikation: Bog/rapportRapport (offentligt tilgængelig)

Resumé

Som støtte for den nationale grundvandskortlægning udarbejder GEUS i samarbejde med Naturstyrelsen faglige vejledninger i forskellige aspekter inden for grundvandskortlægningen.

I 2008 udgav GEUS Geo-vejledning nr. 2 ”Indvindings- og grundvandsdannende oplande”. I forlængelse af denne udgivelse blev der igangsat nogle delprojekter, med specifikke underemner der anvendes i afgrænsning af oplande.

Denne rapport beskriver de metoder til usikkerhedsbetragtninger som man traditionelt anvender i forbindelse med opstilling af numeriske grundvandsmodeller samt hvordan man håndterer specielt usikkerheder på oplande. Med udgangspunkt i et pilotområde på Als i Sønderjylland er der ud fra fire kildepladsvurderinger testet en anbefalet arbejdsgang i håndtering af usikkerheder på oplande.

Formålet med undersøgelsen har været at opstille nogle retningslinier for, hvordan man håndterer usikkerheder i forbindelse med oplandsberegninger, og beskrive en anbefalet arbejdsgang i håndtering af de enkelte usikkerhedsparametre i modelleringsprocessen.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagGEUS
Antal sider79
ISBN (Elektronisk)978-87-7871-302-5
ISBN (Trykt)978-87-7871-301-8
DOI
StatusUdgivet - 31 dec. 2010

Publikationsserier

NavnSærudgivelse

Emneord

  • Denmark

Programområde

  • Programområde 2: Vandressourcer

Citationsformater