Udvælgelse af spekulative ressourcer til boring 2017. Gennemgang af spekulative råstofressourcer i de indre danske farvande. Miljøstyrelsens råstofundersøgelser i 2017. Projekt 1

Publikation: Bog/rapportRapport (offentligt tilgængelig)

Abstrakt

I forlængelse af Råstofkortlægningen i Kattegat i 2016, delopgave 3, ønsker Miljøstyrelsen i forbindelse med Råstofefterforskningen i 2017 at foretage yderligere undersøgelser af de spekulative ressourcer, som udstilles i Den marine Råstofdatabase. De spekulative ressourcer er blevet gennemgået systematisk på baggrund af eksisterende viden om råstofressourceindholdet og den forskningsbaserede viden om råstofforekomster i de danske indre farvande mhp. udpegning af prioriterede forekomster. På baggrund heraf er der anbefalet et antal boringer inden for hvert af de enkelte ressourceområder til en nærmere afklaring af ressourcens sammensætning og dens kvalitet.

På baggrund heraf er der udpeget 179 borepositioner i spekulative ressourcer. Herudover er der udpeget 10 boringer i spekulative ressourcer der er udpeget fra kortlægning i Ålborg Bugt samt evalueringen af spekulative ressourcer i Kattegat i 2016 samt 10 boringer på Kriegers Flak.

Der er udpeget 150 boringer til udbud af boreopgaven i forbindelse med Råstofefterforskningen i 2017, hvoraf de 130 er boringer i spekulative råstoffer, samt de 20 boringer fra Kattegat, Ålborg Bugt samt Kriegers Flak.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagGEUS
Rekvirerende organisationMiljøstyrelsen
Antal sider218
Vol/bind2017
DOI
StatusUdgivet - 31 dec. 2017

Publikationsserier

NavnDanmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse Rapport
ForlagGEUS
Nr.33
Vol/bind2017

Emneord

  • Denmark

Programområde

  • Programområde 4: Mineralske råstoffer

Citationsformater