Resumé
Tjærestoffer findes næsten overalt: i jorden, i luften, i vores mad og i små mængder også i vandmiljøet. Det meste af det er menneskeskabt, og det er noget af det giftigste, man kender.
Denne bog beskriver, hvad tjærestoffer er, og hvordan de dannes ved såvel naturlige som menneskeskabte processer. Den indeholder også de nyeste oplysninger om, hvor udbredt tjærestofforurening er, og hvad man kan gøre for at begrænse den. Bl.a. kan man læse om:
• hvor man især finder tjærestoffer
• de forskellige tjærestoftyper og deres farlighed
• tjærestofdannelse og tjærestofnedbrydning
• grillning, stegning og røgning af mad
• dieselmotorer og partikelforurening
• grænseværdier og miljøzoner
Bogen indeholder den nyeste, ajourførte viden og er skrevet for ikke-eksperter
uden at slække på den faglige kvalitet.
Denne bog beskriver, hvad tjærestoffer er, og hvordan de dannes ved såvel naturlige som menneskeskabte processer. Den indeholder også de nyeste oplysninger om, hvor udbredt tjærestofforurening er, og hvad man kan gøre for at begrænse den. Bl.a. kan man læse om:
• hvor man især finder tjærestoffer
• de forskellige tjærestoftyper og deres farlighed
• tjærestofdannelse og tjærestofnedbrydning
• grillning, stegning og røgning af mad
• dieselmotorer og partikelforurening
• grænseværdier og miljøzoner
Bogen indeholder den nyeste, ajourførte viden og er skrevet for ikke-eksperter
uden at slække på den faglige kvalitet.
Originalsprog | Dansk |
---|---|
Forlag | Forlaget Hovedland |
Antal sider | 82 |
ISBN (Trykt) | 87-7739-797-5, 978-877739797-4 |
Status | Udgivet - 2006 |
Publikationsserier
Navn | Miljøbiblioteket |
---|---|
Vol/bind | 8 |
Programområde
- Programområde 2: Vandressourcer