Symposium om geologi og miljø. Henning Sørensen Symposiet afholdt på DGU den 18. september 1992 i Th. Sorgenfrei Auditoriet

Ole Stig Jacobsen (Redaktør)

  Publikation: Bog/rapportBogFormidling

  Resumé

  I anledning af professor Henning Sørensens afsked fra Københavns Universitet juni 1992 blev der på DGU den 18. september afholdt et Symposium med titlen: Geologi og Miljø.

  Henning Sørensen var i en periode på godt 3 år (1976-79) ansat på DGU som statsgeolog og leder af kvartærgeologisk afdeling. Han havde en betydelig indflydelse på omdannelsen af afdelingen til en mere effektiv enhed, både med hensyn til det videnskabelige kortlægningsarbejde og særlig med hensyn til den praktisk orienterede anvendte geologi.

  På universitetet var Henning Sørensen den første, der fra en lærestol knyttede geologi og miljøtilstanden sammen og afuoldt forelæsninger, øvelser og seminarer med "miljøgeologisk" indhold, og påpegede den rolle som geologien spiller for forståelsen af det vi nu benævner "Miljøhistorie" i videste forstand.

  Netop Henning Sørensens interesse for miljøet og geologiens rolle for forståelsen af dets udvikling bar afgørende kim til en frugtbar periode på DGU, hvor de miljømæssige aspekter i instituttets arbejdsområder er blevet stedse mere centrale og vigtige på linie med de energimæssige arbejdsområder.
  OriginalsprogDansk
  UdgivelsesstedKøbenhavn
  ForlagDGU
  Antal sider71
  ISBN (Trykt)87-89813-24-3
  DOI
  StatusUdgivet - 1994

  Programområde

  • Programområde 1: Data

  Citationsformater