Miocæn 3D opdateret 2015. Den rumlige geologiske model

Margrethe Kristensen, Thomas Vangkilde-Pedersen, Erik Skovbjerg Rasmussen, Karen Dybkjær, Ingelise Møller, Lærke Therese Andersen

Publikation: Bog/rapportRapport (offentligt tilgængelig)

Abstrakt

GEUS er af Naturstyrelsen blevet bedt om at opstille en digital rumlig geologisk model for den miocæne lagserie i det danske landområde. Denne rapport er en opdateret udgave af rapporten ”Miocæn 3D - Den rumlige geologiske model”.

Modellen er baseret på de resultater der er opnået gennem Den Nationale grundvandskortlægning, og tager udgangspunkt i den stratigrafiske ramme der er opstillet for Miocæn-området i forbindelse med projektet ”Højopløselig Stratigrafi, HØST” og ”Den nye lithostratigrafi”.

Opgaveløsningen er tilrettelagt efter den anbefalede arbejdsgang i ”Geo-Vejledning 3: Opstilling af geologiske modeller til grundvandsmodellering”. Det overordnede fokus har været at identificere de sandede enheder i den miocæne lagserie og opbygge en rumlig geologisk model for deres udbredelse.

Der er lavet en kommune-inddeling af tolkningerne på boringer og seismik, så det er lettere for brugerne at finde oplysninger til videretolkninger i hydrostratigrafiske modeller. De kommuner hvor der er lavet mange undersøgelser, har sit eget kapitel. Andre kapitler omhandler flere kommuner fordi der er mange undersøgelser der strækker sig ind over deres fælles kommunegrænse.

I Miocæn 3D, opdateret 2015 udgaven er der inddraget 15 nye boringer, der er analyseret biostratigrafisk med henblik på at få aldersbestemt den miocæne lagserie (se Kommune kapitlet).
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagGEUS
Rekvirerende organisationNaturstyrelsen
Antal sider320
Vol/bind2015
DOI
StatusUdgivet - 17 mar. 2016

Publikationsserier

NavnDanmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse Rapport
ForlagGEUS
Nr.90
Vol/bind2015

Emneord

  • Denmark

Programområde

  • Programområde 2: Vandressourcer

Citationsformater