Marin råstofkortlægning og miljøundersøgelser i Øresund 2014. Undersøgelse af 3 udvalgte områder i Øresund og 3 indvindingsområder: Lappegrund, Nivå Flak og Skovshoved

Steen Lomholt, Bo Riemann, Karsten Dahl, Niels Nørgaard-Pedersen, Jørgen O. Leth, Cordula Göke, Michael Bo Rasmussen, Sara Skar, Ole G.N. Andersen

Publikation: Bog/rapportRapport (offentligt tilgængelig)

Resumé

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) og Nationalt Center for Miljø og Energi (DCE), har i partnerskab løst opgaven med at kortlægge råstofressourcer og undersøge miljøforholdene i den danske del af Øresund og Køge Bugt. Samarbejdet vil sikre, at opgaven løses på et meget højt fagligt niveau med anvendelse af erfaring indenfor både de geologiske og biologiske områder.

Resultaterne fra denne undersøgelse omfatter en detaljeret råstofkortlægning samt tilhørende miljøvurderinger af de 3 områder Øresund Nord, Øresund Syd og Køge Bugt, samt detailundersøgelser i de 3 eksisterende indvindingsområder Lappegrund, Nivå Flak og Skovshoved.

Undersøgelserne har desuden haft til formål, at undersøge mulighederne for at kortlægge områder, hvor der igennem en længere periode har fundet indvinding sted. Det samlede område, der er kortlagt, dækker en væsentlig del af den danske del af Øresund og den sydlige del af Køge Bugt (Figur 1-1).
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedCopenhagen
ForlagGEUS
Rekvirerende organisationNaturstyrelsen
Antal sider465
Vol/bind2015
DOI
StatusUdgivet - 31 dec. 2015

Publikationsserier

NavnDanmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse Rapport
ForlagGEUS
Nr.20
Vol/bind2015

Emneord

  • Denmark

Programområde

  • Programområde 4: Mineralske råstoffer

Citationsformater