Kemisk grundvandskortlægning

  Publikation: Bog/rapportRapport (offentligt tilgængelig)

  Resumé

  Geo-vejledning 6 med titlen ”Kemisk grundvandskortlægning” blev udgivet i 2009 (Hansen m.fl., 2009) og var den første egentlige håndbog i kemisk grundvandskortlægning i Danmark. Denne første vejledning i kemisk grundvandskortlægningen blev udarbejdet af en gruppe af 7 geokemiske fagspecialister fra Aarhus Kommune, Alectia, staten og GEUS, der også havde projektledelsen. Udarbejdelsen af geo-vejledningen blev fulgt og kommenteret af en faglig følgegruppe af specialister fra forskellige rådgivningsfirmaer, staten, kommuner og universiteter.

  Geo-vejledningen fra 2009 har i stor udstrækning været anvendt i grundvandskortlægningsopgaver både af staten og rådgivere. Den har medført, at den kemiske grundvandskortlægning er blevet mere operationel, systematisk og ensartet, og at den kemiske grundvandskortlægning generelt har fået en højere faglig kvalitet. Ligeledes er geo-vejledningen også medvirkende til, at kemisk viden i større grad inddrages i sammentolkningen af data i grundvandskortlægningen på lige fod med de øvrige faglige discipliner.

  ”Geo-vejledning 2018/2: Kemisk grundvandskortlægning” er en opdatering og revision af den første Geo-vejledning fra 2009. Baggrunden for revisionen er dels ny forskningsmæssig viden dels opsamling af erfaringer siden 2009. Geo-vejledningen skal fremover udgøre det faglige kemiske grundlag for grundvandskortlægningen i sammenhæng med statens administrative procedurer og forvaltningsgrundlag. Geo-vejledningen er målrettet grundvandskortlægningen og vil adressere de nye udfordringer, hvor fokus er på kemisk kortlægning af indvindingsoplande udenfor OSD. Geo-vejledningen er også tænkt til at kunne bruges i andre forsknings- og forvaltningsmæssige sammenhænge.
  OriginalsprogDansk
  UdgivelsesstedKøbenhavn
  ForlagGEUS
  Antal sider113
  ISBN (Elektronisk)978-87-7871-495-4
  ISBN (Trykt)978-87-7871-493-0
  DOI
  StatusUdgivet - 31 dec. 2018

  Publikationsserier

  NavnGeo-vejledning
  Nummer2
  Vol/bind2018
  NavnSærudgivelse

  Emneord

  • Denmark

  Programområde

  • Programområde 2: Vandressourcer

  Citationsformater