Hydrologisk geovejledning. God praksis i hydrologisk modellering

Publikation: Bog/rapportRapport (offentligt tilgængelig)

Resumé

Faglige vejledninger i forskellige aspekter af grundvandskortlægningen udarbejdes af GEUS i samarbejde med Miljøstyrelsen, Miljø- og Fødevareministeriet. Disse vejledninger udgives i en serie kaldet Geo-vejledninger.

”Geovejledning nr. 2017/1: Hydrologisk geovejledning – God praksis i hydrologisk modellering” samler den tidligere Geovejledning 7 og Geovejledning 2 (og diverse delrapporter), som omhandler hydrologi og beregning af indvindingsoplande. Baggrunden for revisionen er dels ny forskningsmæssig viden og dels på baggrund af erfaringer, der er indkommet siden sidste vejledning blev færdiggjort i 2010. I Geo-vejledning 2017/1 er der fokuseret på opstilling af numeriske grundvandsmodeller.

Det primære formål er fortsat at understøtte grundvandskortlægningen, der kræver opstilling af numeriske grundvandsmodeller.
Anvendelse af numeriske grundvandsmodeller er en velegnet metode til at beregne bl.a. indvindings- og grundvandsdannende oplande, indvindings- og klimascenarier, grundvandsdannelse, grundvandets alder og grundvandets strømningsretning. Nærværende geovejledning har til formål at sikre, at hydrologisk modellering sker på en ensartet måde i hele landet. Det er håbet, at vejledningen desuden kan bruges til andre formål.
Bidragets oversatte titelBest practices in hydrological modelling
OriginalsprogDansk
ForlagGEUS
Antal sider126
ISBN (Elektronisk)978-87-7871-504-3
ISBN (Trykt)978-87-7871-503-6
DOI
StatusUdgivet - 30 maj 2017

Publikationsserier

NavnGeo-vejledning
Nummer1
Vol/bind2017

Emneord

  • Denmark

Programområde

  • Programområde 2: Vandressourcer

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'Hydrologisk geovejledning. God praksis i hydrologisk modellering'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater