Grundvandsovervågningsboringers egnethed til analyse. Arbejdsrapport under Grundvandsovervågningsprogrammet, maj 2002

Annemette H. Larsen, Flemming Vormbak, Gert Laursen, Lars Øvig, Per V. Misser, Carsten Langtofte Larsen, Lisbeth Flindt Jørgensen

Publikation: Bog/rapportRapport (offentligt tilgængelig)

Abstrakt

Denne rapport er udarbejdet som en arbejdsrapport under Grundvandsovervågningsprogrammet af en arbejdsgruppe med repræsentanter fra amterne samt GEUS. Arbejdet er blevet iværksat efter ønske fra Styringsgruppen for Grundvandsovervågningen.

Arbejdsgruppens opgave har været at gennemføre en praktisk vurdering af alle aktive grundvandsovervågningsboringers egnethed (på indtagsniveau) til kemiske analyser og deres repræsentativitet i forhold til de grundvandsmagasiner indtagene er placeret i – med særlig fokus på risikoen for utætheder -, samt opstille kriterier til fremtidige vurderinger ved etablering af nye overvågningsboringer. Formålet er endvidere at sikre kendskab til overvågningsboringernes etableringsforhold, materialevalg og eventuelle utætheder mv. således at der kun analyseres for stoffer der ikke forventes at hidrøre fra eller være præget af boringen selv, og således at de kemiske analyser repræsenterer det grundvand indtaget er placeret i.
OriginalsprogDansk
ForlagDe Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland
Antal sider116
DOI
StatusUdgivet - maj 2002

Programområde

  • Programområde 2: Vandressourcer

Citationsformater