GeoScience – en inspirationsbog til fagene geovidenskab og naturgeografi i gymnasiet

Carsten Broder Hansen (Redaktør), Henning Sørensen, Hans Thybo, Lars Nielsen, Trine Dahl-Jensen, Tine Birgitte Larsen, Paul Martin Holm, Lotte Melchior Larsen, Henning Haack, Nanna Noe-Nygaard, Kjeld Rasmussen, Rasmus Fensholt, Silvia Huber, Stefan Anderberg, Christian Wichmann Matthiessen, Erik Nygaard, Torben Obel Sonnenborg, Michael Houmark-Nielsen, Johannes Krüger, Kurt Henrik KjærTroels Aagaard, Høgni Kalsø Hansen, Lars Winther, Marit-Solveig Seidenkrantz

Publikation: Bog/rapportBogFormidling

Resumé

GeoScience er en fællesudgivelse fra Københavns Universitet, GEUS og Aarhus Universitet, der alle er parter i Geocenter Danmark. Bogen er en inspirationsbog til fagene geovidenskab og naturgeografi i gymnasiet, og den er skrevet af forskere tilknyttet de tre institutioner. Flere af kapitlerne er opdateringer af tekster, der tidligere har været bragt i bladene ”Geoviden” og ”Geologisk Nyt”, og herfra kan der hentes masser af materiale til at supplere GeoScience i undervisningssammenhæng.

Kapitlerne kan læses uafhængigt af hinanden, og de giver en introduktion til centrale temaer inden for geologi, naturgeografi , kulturgeografi og biologi både i Danmark og i resten af verden. GeoScience kan også bruges som oplæg til diskussion af vigtige emner som for eksempel vores beredskab i forhold til naturkatastrofer, forvaltning af naturressourcer samt menneskets ansvar i forhold til klimaforandringer, også i det langsigtede perspektiv.

GeoScience udleveres gratis som klassesæt til danske gymnasier. De tre udgivende institutioner har omfattende tilbud om klassebesøg, studiepraktik og meget mere.
OriginalsprogDansk
ForlagGEUS
Antal sider132
ISBN (Trykt)978-87-995905-1-3
DOI
StatusUdgivet - apr. 2013

Programområde

  • Programområde 1: Data

Citationsformater