Efterforskning og kortlægning af resterende sandressourcer i bygherreområde 562-AD Ferring, Nordsøen for Kystdirektoratet

Niels Nørgaard-Pedersen, Luna H. Winther, Lars G. Rödel

Publikation: Bog/rapportRapport (offentligt tilgængelig)

Abstrakt

For at sikre forsyningssikkerheden af sand til kystfodringen har Kystdirektoratet (KDI) flere bygherretilladelser til råstofindvinding af sand på havet. WSP/GEUS har for KDI fået til opgave at udføre en marin geofysisk kortlægning efterfulgt af miljøundersøgelser i de eksisterende bygherreområder på strækningen mellem Nymindegab og Lodbjerg i Nordsøen. Områderne omfatter 578-AA Husby Klit, 562-AD Ferring, 562-PA Thyborøn, og 562-AE Thyborøn samt en 500 m omgivende påvirkningszone omkring områderne. Nærværende rapport omhandler ressourcekortlægning og miljøundersøgelser af 562-AD Ferring.

Der er foretaget fulddækkende geofysisk kortlægning med side scan sonar, multibeam og Innomar sedimentekkolod. Substrattypekortlægning er understøttet af ROV videodyk på udvalgte positioner. Herudover er der inddraget enkelte arkiv seismiske data fra GEUS’ Marta database. GEUS har stået for den geofysiske kortlægning, mens WSP har udført ROV verifikationer.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagGEUS
Rekvirerende organisationKystdirektoratet
Antal sider36
Vol/bind2021
DOI
StatusUdgivet - 28 feb. 2023

Publikationsserier

NavnDanmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse Rapport
ForlagGEUS
Nr.24
Vol/bind2021

Emneord

  • Denmark

Programområde

  • Programområde 4: Mineralske råstoffer

Citationsformater