Efterforskning og kortlægning af resterende sandressourcer i bygherreområde 578-AA Husby Klit, Nordsøen for Kystdirektoratet. Rev. 12/01/2022

Niels Nørgaard-Pedersen, Luna H. Winther, Lars G. Rödel

Publikation: Bog/rapportRapport (offentligt tilgængelig)

Resumé

For at sikre forsyningssikkerheden af sand til kystfodringen har Kystdirektoratet (KDI) flere bygherretilladelser til råstofindvinding af sand på havet. WSP/GEUS har for KDI fået til opgave at udføre en marin geofysisk kortlægning efterfulgt af miljøundersøgelser i de eksisterende bygherreområder på strækningen mellem Nymindegab og Lodbjerg i Nordsøen. Områderne omfatter 578-AA Husby Klit, 562-AD Ferring, 562-PA Thyborøn, og 562-AE Thyborøn samt en 500 m omgivende påvirkningszone omkring områderne. Nærværende rapport omhandler ressourcekortlægning og miljøundersøgelser af 578-AA Husby Klit.

Der er foretaget fulddækkende geofysisk kortlægning med side scan sonar, multibeam og Innomar sedimentekkolod. Substrattypekortlægning er understøttet af ROV videodyk på udvalgte positioner. GEUS har stået for den geofysiske kortlægning, mens WSP har udført ROV verifikationer.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedAarhus
ForlagGEUS
Rekvirerende organisationKystdirektoratet
Antal sider27
Vol/bind2021
DOI
StatusUdgivet - 31 dec. 2021

Publikationsserier

NavnDanmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse Rapport
Nummer21
Vol/bind2021

Emneord

  • Denmark

Programområde

  • Programområde 4: Mineralske råstoffer

Citationsformater