Dynamiske og stationære oplandsberegninger udført med tre semi-syntetiske modeller (Delprojekt 2 om oplande)

Claus Holst Iversen, Lars Troldborg, Rasmus Rønde Møller, Steen Christensen

Publikation: Bog/rapportRapport (offentligt tilgængelig)

Abstrakt

Som støtte for den nationale grundvandskortlægning udarbejder GEUS i samarbejde med Naturstyrelsen faglige vejledninger i forskellige aspekter inden for grundvandskortlægningen.

I 2008 udgav GEUS en Geo-Vejledning nr. 2 ”Indvindings- og grundvandsdannende oplande”. I forlængelse af denne udgivelse blev der igangsat nogle delprojekter, med specifikke underemner der anvendes i afgrænsning af oplande.

Denne rapport beskriver de undersøgelser, som er foretaget ud fra tre semisyntetiske modeller, som hver dækker en typisk dansk geologitype: en hedeslette, et østdansk morænelandskab og en øst- eller vest-dansk geologi, indeholdende en begravet dal. For hver af de tre modeller er der udført både stationære og dynamiske partikelbane-simuleringer.

Undersøgelsen har bl.a. haft til formål at afdække, om det er tilstrækkeligt, at anvende stationære modeller i detailkortlægningen, eller om man skal opstille mere avancerede dynamiske modeller i forbindelse med bestemmelse af indvindings- og grundvandsdannende oplande.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagGEUS
Antal sider88
ISBN (Trykt)978-87-7871-272-1
DOI
StatusUdgivet - jan. 2010

Publikationsserier

NavnSærudgivelse
ForlagGEUS

Emneord

  • Denmark

Programområde

  • Programområde 2: Vandressourcer

Citationsformater