Dataoversigt og behov for nye data, indre danske farvande og Østersøen. Bedre geologiske data til havvindudbygning, Energistyrelsen

Publikation: Bog/rapportRapport (offentligt tilgængelig)

Resumé

GEUS skal for Energistyrelsen gennemføre en geologisk screening af det danske havområde og egnetheden i forhold til opførelse af havvindmølleparker. Formålet med denne rapport er at etablere et overblik over dækningsgrad og kvalitet af eksisterende seismiske data i indre danske farvande med henblik på at vurdere/dokumentere, hvor indsamling af nye data er nødvendig for at etablere et bedre datagrundlag til kommende udbygning af havvind.

Det overordnede mål for den geologiske screening er, indenfor det danske havareal, at etablere en helhedsforståelse af de overfladenære geologiske forhold under havbunden, som skal/kan bruges af beslutningstagere til at vurdere, om et givet område geologisk set er egnet til etablering af havvind/energiøer etc. En beskrivelse af de geologiske forhold under havbunden er afgørende for at kunne vurdere 1) om et havområde er egnet til opstilling af havvindmøller/energiøer, 2) omkostninger ved etablering i et givent område.

Projektet er inddelt i to delprojekter, hvor det ene dækker indre danske farvande og Østersøen og det andet dækker Nordsøen. Rapporten her beskæftiger sig udelukkende med indre danske farvande og Østersøen.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagGEUS
Rekvirerende organisationEnergistyrelsen
Antal sider24
Vol/bind2023
DOI
StatusUdgivet - 22 mar. 2023

Publikationsserier

NavnDanmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse Rapport
Nummer9
Vol/bind2023

Emneord

  • Denmark

Programområde

  • Programområde 2: Vandressourcer

Citationsformater