Danske mineralske råstofressourcer. Kvantitativ analyse baseret på geologiske og geofysiske data. Volume 1(2): Tekst

Publikation: Bog/rapportRapport (offentligt tilgængelig)

Abstrakt

Denne rapport er den første samlede ressourceopgørelse af de danske mineralske råstoffer med angivelse af deres type, størrelse, kvalitet, beliggenhed og påvisningssikkerhed.

Opgørelsen er baseret på tolkninger af eksisterende geologiske og geofysiske data tilgængelig for De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS) i oktober 2014. Datagrundlaget er meget inhomogent, og der kan af den grund forekomme unøjagtigheder i fortolkningerne af enkelte ressourcer. Vi vurderer dog, at de overordnede resultater er retvisende.

Omfanget af tilgængelige ressourcer kan ikke udledes direkte fra rapporten, da der skal tages forbehold for lokale arealinteresser. Reelt vil det derfor kun være en meget beskeden del af ressourcerne, der vil kunne indvindes.

Rapporten, som er udarbejdet og finansieret af Videncenter for Mineralske Råstoffer og Materialer (MiMa), udgør første fase af en undersøgelse af de danske mineralske råstoffer. De efterfølgende faser vil omfatte en analyse af råstofindvindingens geografiske og produktmæssige fordeling samt en værdikædeanalyse af de danske råstofforbrugende brancher.
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagGEUS
Antal sider62
ISBN (Trykt)978-87-7871-406-0
DOI
StatusUdgivet - 9 sep. 2015

Publikationsserier

NavnMiMa rapport
ForlagGEUS
Nr.1
Vol/bind2015

Emneord

  • Denmark

Programområde

  • Programområde 4: Mineralske råstoffer

Citationsformater