SHARP Storage - Stress History And Reservoir Pressure for improved quantification of storage containment risks

Projektdetaljer

Beskrivelse

Hovedmålet med SHARP Storage-projektet er at give operatører inden for CO2-lagring viden og værktøjer der kan hjælpe med, at forbedrede teknikker til at vurdere og monitere risikoen for inducerede jordskælv og lækage af gas. Dette vil blive opnået gennem optimering og integration af observationer og modeller af spændingsfeltet i undergrunden, bjergartsmekanik og jordskælvsaktivitet.

Projektkonsortiet involverer 16 partnere fra forskning og industri i Norge, Storbritannien, Danmark, Hol-land og Indien. Forskningen og udviklingen vil blive udført i fem tæt forbundne arbejdspakker (WP'er): Udviklingen af værktøjerne til monitering (WP4) og risikovurdering (WP5) vil være baseret på bassin-skala geomekaniske modeller af udviklingen af det tektonisk spændingsfelt i undergrunden (WP1), forbedret viden om det nuværende tektoniske spændingsfelt i Nordsøen (WP2) og konstitutive modeller af reser-voir- og sejlbjergart fra bjergartsmekaniske eksperimenter (WP3).

Forskningsaktiviteterne vil være fokuseret på udviklingsprojekter inden for CO2-lagring i partnerlandene, herunder to potentielle reservoirer til CO2-lagring i Danmark: 1) Lisa saline akvifer og 2) det udtømte Nini West-felt. Resultatanvendelsen af arbejdet vil blive sikret gennem den integrerede industrideltagelse i konsortiet.
StatusIgangværende
Effektiv start/slut dato1/10/2130/09/24

Emneord

  • CCS

Fingerprint

Udforsk forskningsemnerne, som dette projekt berører. Disse etiketter er oprettet på grundlag af de underliggende bevillinger/legater. Sammen danner de et unikt fingerprint.